Sint Jan de Doper en vieringen in tijden van corona

Sinds begin oktober zijn, in verband met het stijgend aantal coronabesmettingen, een aantal extra maatregelen genomen voor kerkelijke vieringen:

• Voorlopig niet meer dan dertig gelovigen bij een viering, exclusief bedienaren
  • Aanwezigen dragen een mondkapje

Helaas mogen we maar weinig mensen verwelkomen in onze kerken. We willen je toch graag de mogelijkheid bieden om samen met ons te vieren. Hoe je dat kunt doen? Ga naar https://www.sint-jan-de-doper.nl/uitzending-van-eucharistieviering. Daar zie je vanaf iedere zondag de viering van de zaterdag daarvoor.

ZONDAG 14 MAART 9.30 uur Eucharistieviering

Maria Josepha Geerts- Kennes (verjaardag) en overleden familie Geerts-Kennes

Catherina Nguyen thi thanh My

Petronella van Gestel- Verhoeven

Marie van den Ackerveken ( jgt.)

Jos Vriens ( jgt.)

Anneke Josten-de Graaf

Riet van der Kaa-van Dijk

Annie Verheijen-Lauwers

Richtlijnen voor de vieringen

De regels vanuit de overheid/RIVM en de daarop gebaseerde protocollen van het bisdom vormen de basis van de richtlijnen om de Eucharistie veilig te kunnen vieren. Wat zijn die richtlijnen dan:

• Je moet een plaats reserveren als je deel wilt nemen aan een viering.
  • Je moet zich vooraf aanmelden.
  • Het advies van de bisschoppen is om het mondkapje gedurende de hele viering op te houden (het mag bij de communie even af).

• Je handen worden dan direct ontsmet door een vrijwillger.
  • Je loopt via veilige looproutes naar een plaats die gereserveerd is om te gaan zitten
  • De collecte wordt niet opgehaald. Wij zorgen voor bussen bij de in-/uitgang of je kunt uw bijdrage overmaken op de bankrekening van uw Parochiekern.
  • Er zal geen koorzang zijn. We verzoeken je ook niet mee te zingen met liederen die een voorzanger eventueel zingt.
  • Voordat je de communie ontvangt, worden je handen weer ontsmet door een vrijwillger. Je ontvangt de communie op speciaal daarvoor aangegeven plaatsen. De pastoor of diaken die u de communie uitreikt doet dat met behulp van een speciaal daarvoor gemaakt “pincet” van achter een scherm.
  • We drinken geen koffie en thee na de viering.
  • De toiletten zijn gesloten. Alleen in echte noodgevallen kunnen we hiervoor een uitzondering maken.

We snappen dat al deze maatregelen formeel, misschien zelfs bureaucratisch overkomen. Toch hopen we dat je begrip hebt voor het feit dat we veiligheid in deze tijden voor laten gaan.

Weet dat je in ieder geval van harte welkom bent!

Mogelijk heb je vragen over de wijze waarop we vieren in onze parochie.

Hiervoor kun je terecht op onze website www.sint-jan-de-doper.nl

Wil je daar liever niet op wachten? Stuur dan een mail:

Alphen                      c.backx@planet.nl

Baarle-Nassau         info@parochiebaarle-nassau.nl

Chaam                     deswartelly@hotmail.com

Gilze                         jose@home.nl

Riel                           jeannette.wouters@hetnet.nl

Ulicoten                    anitageerts1961@hotmail.com

Misintenties kunt u opgeven bij Anita Geerts tel.nr. 013-5199279 of

email: anitageerts1961@hotmail.com

Aktueel nieuws kunt u blijven volgen op de website: www. sint-jan-de-doper.nl