ZONDAG 26 SEPTEMBER 9.30 UUR EUCHARISTIEVIERING

Miet Willemsen-van Vugt

Els Schmitz

Overleden familie Josten-Jansen

Verruiming in R.-K. Kerk voor kerkgebouwen.

De Nederlandse Bisschoppen hebben besloten verruiming toe te staan voor wat betreft het aantal aanwezigen bij vieringen. De verruiming geldt voor kerkgebouwen die meer dan 300 reguliere zitplaatsen hebben.

De bisschoppen vragen om voorzichtigheid  en terughoudendheid. Daarom blijft het protocol ‘Kerkelijke leven op anderhalve meter’ binnen de Rooms-Katholieke Kerk kerken gelden met alle regels over het onderling houden van afstand, reserveren, hygiëne enzovoort.

Vanaf het begin van de pandemie hebben de bisschoppen gezegd dat de kerk geen bron van besmetting mag worden. De bisschoppen zijn de parochies daarom dankbaar voor hun inzet om het protocol zorgvuldig te blijven uitvoeren.

In Ulicoten kunnen nu 120 tot 130 personen aanwezig zijn.

Richtlijnen voor de vieringen

De regels vanuit de overheid/RIVM en de daarop gebaseerde protocollen van het bisdom vormen de basis van de richtlijnen om de Eucharistie veilig te kunnen vieren. Wat zijn die richtlijnen dan:

• Met ingang van heden is het niet meer verplicht om vooraf te reserveren als u een viering bij wilt wonen.
  • Wij stellen het nog wel op prijs als u dit doet, maar u kunt er ook voor kiezen om u bij binnenkomst in de kerk te registreren.
  • De mondkapjes hoeft u niet meer te dragen.
  • Je handen worden dan direct ontsmet door een vrijwilliger.
  • Je loopt via veilige looproutes naar een plaats die gereserveerd is om te gaan zitten
  • De collecte wordt niet opgehaald. Wij zorgen voor bussen bij de in-/uitgang of je kunt uw bijdrage overmaken op de bankrekening van uw Parochiekern.
  • Er zal koorzang zijn met 12 personen. We verzoeken je ook niet mee te zingen met liederen die een voorzanger eventueel zingt.
  • Voordat je de communie ontvangt, worden je handen weer ontsmet door een vrijwilliger. Je ontvangt de communie op speciaal daarvoor aangegeven plaatsen. De pastoor of voorganger geeft de communie van achter een scherm.
  • We drinken geen koffie en thee na de viering.
  • De toiletten zijn gesloten. Alleen in echte noodgevallen kunnen we hiervoor een uitzondering maken.

We snappen dat al deze maatregelen formeel, misschien zelfs bureaucratisch overkomen. Toch hopen we dat je begrip hebt voor het feit dat we veiligheid in deze tijden voor laten gaan.

Weet dat je in ieder geval van harte welkom bent!

Mogelijk heb je vragen over de wijze waarop we vieren in onze parochie.

Hiervoor kun je terecht op onze website www.sint-jan-de-doper.nl

Wil je daar liever niet op wachten? Stuur dan een mail:

Alphen                      c.backx@planet.nl

Baarle-Nassau         info@parochiebaarle-nassau.nl

Chaam                     deswartelly@hotmail.com

Gilze                         jose@home.nl

Riel                           jeannette.wouters@hetnet.nl

Ulicoten                    anitageerts1961@hotmail.com

Misintenties kunt u opgeven bij Anita Geerts tel.nr. 013-5199279 of

email: anitageerts1961@hotmail.com

Aktueel nieuws kunt u blijven volgen op de website: www. sint-jan-de-doper.nl