Bericht van overlijden

Sjan Lauwers weduwe van Fons Verheijen is op 80 jarige leeftijd overleden.

 

Donderdag 5 juli hebben we afscheid van haar genomen in een plechtige eucharistieviering waarna begraven op ons kerkhof.

 

 

Overleden

 

Riet Laurijssen Verhoeven weduwe van Harrie Laurijssen  is op 84 jarige leeftijd overleden in Baarle-Nassau.

 

Op maandag 9 juli hebben we tijdens een avondwake in onze kerk afscheid van haar genomen.

 

 

LEF – Life Events Faith

 

LEF is een groep van tieners en jongeren in onze regio die hun leven door middel van activiteiten willen verbinden met het geloof.

 

Het is alweer een tijdje geleden dat u van ons heeft gehoord, maar wij hebben zeker niet stil gezeten. Momenteel zijn we in overleg met AZC Gilze om samen met de jongeren die hier verblijven een mooie activiteit te organiseren. Ook zijn we de mogelijkheden aan het onderzoeken voor het organiseren van een jongerenkorenfestival bij ons in de regio.

 

Afgelopen vrijdag hadden we onze jaarlijkse BBQ bij de kapelaan in de tuin. De BBQ stond wel in de tuin, maar wij zijn lekker binnen gaan zitten, want het was toch wel een beetje fris buiten. Marieke had alle boodschappen verzorgd en de kapelaan had een mooie en lekkere LEF-salade gemaakt. Een hele vriendelijke bruidegom heeft ons nog gesponsord met worstjes en KitKat-snoepjes. Na het gebed zijn we heerlijk gaan smullen van al het lekkers.

 

Heel bijzonder was de aanwezigheid van een Syrische gezin met twee tiener jongens. Het was indrukwekkend om te horen hoe zij naar Nederland zijn gevlucht en hoe ze vervolgens in één jaar tijd 8 keer moesten verhuizen van AZC naar AZC. We hebben veel geleerd over hun cultuur, hun beleving van het geloof en we hebben genoten van een heerlijk Syrisch dessert (een soort gebakken flap van griesmeel, met een vulling van slagroom en kokos – en hierover suikerwater), heerlijk!!.

 

Het was een mooie avond met hele mooie gesprekken over het geloof en leven.

 

Na de vakantie hopen we met Noah de lucht in te gaan. Noah is namelijk vorige maand in Spanje afgestudeerd als piloot. Noah is pas 20 jaar, dus er is wel LEF nodig om mee te vliegen ;-). Maar Christoffel zal ons wel beschermen.

 

Als u nog jongeren weet die zich willen aansluiten, dan kunnen ze ons ‘liken’ op facebook of heel ouderwets ( J )een mailtje sturen naar onze kapelaanvanvelthoven@gmail.com

 

Fijne vakantie allemaal!

 

Groetjes van LEF

 

 

Vieringen eerste H. Communie 2019

 

 

 

Zondag 12 mei 2019

 

10.00 uur parochie O.L. Vrouw van Bijstand te Baarle Nassau

 

12.00 uur parochie H. Antonius Abt te Chaam

 

 

 

Zondag 19 mei 2019

 

10.00 uur parochie Sint Petrus' Banden te Gilze

 

12.00 uur parochie H. Willibrordus te Alphen

 

 

 

Zondag 26 mei 2019

 

11.00 uur parochie H. Antonius Abt te Riel

 

 

 

De data van de informatie-avonden worden later bekend gemaakt.

 

 

 

Voorbereiding H. Vormsel 2019

 

 

 

Op zaterdag 19 januari 2019 zal om 17.00 uur het H. Vormsel 2019 worden toegediend in de kerk van de parochie Sint Petrus' Banden te Gilze.

 

 

 

De informatieavond voor kinderen uit groep 8 en hun ouders vindt plaats op

 

dinsdag 11 september vanaf 19.00 uur - ca. 20.00 uur in parochiecentrum De Sleutel, Kerkstraat 116, 5126 GD te Gilze. De ingang is tegenover de hoofdingang van KBS de Bolster. Iedereen is van harte welkom!

 

 

 

Het pastoraal team

 

                                                               

 

Stem op Barbarugo om Ghanezen te helpen

 

KRO en NCRV organiseren stemactie goede doelen

 

 

 

Ghana is een Afrikaans land met grote problemen. Armoe, hongersnood en droogte zijn de dagelijkse praktijk voor veel inwoners. Vanuit Nederland worden veel acties opgezet om deze mensen te helpen. Dat is fijn, maar blijft vaak beperkt tot incidentele hulp. Structurele oplossingen zijn nodig, anders blijven inwoners afhankelijk van donateurs. Stichting Barbarugo biedt wél een structurele oplossing door aanleg van bamboe-plantages dat veel werk oplevert voor Ghanezen.

 

 

 

Bamboe

 

Bamboe is bestand tegen droogte en hitte, is sterk en gemakkelijk te kweken, aardt in elke grondsoort en groeit snel. Het gevolg hiervan is dat het klimaat en de leefomgeving sterk verbeteren, doordat het dichte gewas verdamping en modderlawines tegengaat. De toepassingsmogelijkheden als grondstof zijn veelzijdig.

 

 

 

Wat doet Barbarugo?

 

Barbarugo zorgt voor werk voor inwoners. Barbarugo begeleidt bij het planten, opkweken en oogsten van bamboe. Hiermee genereert de Ghanees een inkomen. Met dit geld kunnen ze voedsel kopen, hun kinderen naar school sturen. De armoe wordt minder en het ecosysteem herstelt zich.

 

 

 

Breng uw stem uit!

 

De KRO en de NCRV organiseren beide een actie waarbij mensen hun stem kunnen uitbrengen op goede doelen. Barbarugo is een van deze doelen. De KRO en de NCRV geven de drie hoogst genoteerde goede doelen - met de meeste stemmen - een groot geldbedrag. Stem voor Barbarugo, zodat we onze medemens in Ghana verder kunnen helpen. Stemt u, en uw familie, mee? Stemmen kunt u tot 27 september. Kijk op www.ncrv.nl/geven/stichting-barbarugo  en op www.kro.nl/geven/stichting-barbarugo  voor meer informatie en om uw stem uit te brengen.

 

 

 

Een financiële bijdrage is ook welkom

 

Stemmen op Barbarugo helpt, maar u kunt ook een financiële bijdrage leveren. Kijk hiervoor op www.tiny.cc/bamboe.

 

 

 

Ruud Goedknegt,
Stichting Barbarugo

 

ater zorgt voor toekomst in Ghana

 

 

 

 

Een nieuw kinderkoor in onze regio

 

 

 

Vind je zingen leuk? Ook samen zingen met andere kinderen? Dat kan!

 

 

 

Er is al een kinderkoor in Baarle-Nassau - ‘de Kerkuiltjes’. Wil je hier komen zingen neem dan contact op met Sylvia de Leeuw – tel. 013-5072186

 

 

 

Maar met dit nieuwe initiatief wordt er nu gewerkt aan een nieuw kinderkoor voor de vijf andere dorpen in onze regio (Alphen, Chaam, Gilze, Riel en Ulicoten). Jongens en meisjes uit groep 3 t/m 8 van de basisschool zijn van harte welkom!

 

Bij veel aanmeldingen worden de leeftijdsgroepen opgesplitst, zodat er op verschillende niveaus en eventueel op meerdere plaatsen geoefend kan worden.

 

 

 

Door een werkgroep is contact gelegd met de Stichting Koorplein Noord-Brabant. Koorplein Noord-Brabant beoogt de vocale amateurkunst in deze provincie te stimuleren. Speerpunt daarbij is de zang door jonge mensen, zowel binnen als buiten het reguliere onderwijs. Het wordt een algemeen jeugdkoor, voor iedereen. Met dit koor gaan we op verschillende plaatsen zingen.

 

De dirigent besteedt veel aandacht aan de muzikale vorming. Zingen, met een goede ontwikkeling van de stem en van het gehoor, is de basis van elke muziekhobby, zowel vocaal (zingen in een koor of musicalgroep) als instrumentaal (spelen in een harmonie, fanfare of combo).

 

 

 

De eerste belangstelling (ruim 20 kinderen) willen we graag blijven zingen en gaan we dus door met dit mooie project voor de gehele regio!

 

 

 

 

Voor aanmeldingen en voor meer informatie kun je terecht bij: Harrie Muskens,  Koorplein, 06-20236732,  h.muskens@hetnet.nl

 

 

 

toontje rood